Så fungerar ett bredband via fiber

Har du någonsin funderat hur det skulle vara att ha en blixtsnabb internetuppkoppling? Då har du förmodligen tänkt på bredband via fiber. Det är nämligen det snabbaste alternativet som finns på marknaden just nu.

Men hur fungerar det egentligen? I den här artikeln tänkte vi berätta hur det går till samt vilka operatörer man bör välja när det väl är dags för att skaffa sig fiber.

Vad är bredband via fiber?

Bredband via fiber utgår från att du får en signal via optiskt ljus. Detta gör att det går att komma upp i snabba hastigheter och du kan förflytta stora mängder datatrafik. Du får också samma hastighet för upp- och nedladdning, det vill säga att skicka respektive ta emot data (exempelvis skicka mejl, streama film etcetera.)

Man kan säga att så länge du hittar en pålitlig och trygg fiberleverantör kommer du alltid ha de det snabbaste alternativet just nu. Då internetanslutningen sker genom en lina så kan man utgå från att uppkopplingen är mer stabil än exempelvis mobilt bredband

Fiberleverantörer i Sverige:

  1. Telenor
  2. A3
  3. Ownit
  4. Bredbandsbolaget

Vilket bredband är bäst i test?

När vi genomförde en sökning på ämnen fann vi att bredband fiber bäst i test just nu verkar vara Telenor. Anledningen, enligt dem själva, verkar vara pålitligheten ihop med priset. Du får nämligen ett ganska billigt abonnemang trots att du slipper få ett mediokert bredband tillbaka.

I stället får du både bra och stabil hastighet, schyssta bindningstider ihop med en överkomlig månadskostnad. Något som de flesta trots allt vill åt.

Så skaffar du nytt bredband med fiber:

  1. Kolla så du inte har bindningstid på din nuvarande fiberleverantör.
  2. Jämför bredband och välj bäst i test.
  3. Verifiera ditt köp genom valfri e-legitimation.
  4. Nu kan du njuta av din nya fiberleverantör!
Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *