Vad är LPG och varför är det så populärt just nu?

LPG har blivit en av de mest populära behandlingarna världen över. Ursprungligen utvecklades LPG som en metod för att behandla ärrvävnad, men har sedan dess utvecklats och använts för att reducera celluliter, förbättra hudens struktur och lindra muskelvärk. Men vad är det som gör LPG så eftertraktat? I den här artikeln går vi igenom fördelarna med behandlingen och varför det är så populärt just nu.

Vad är LPG?

En LPG-behandling kan jämföras med en exklusiv bindvävsmassage och genomförs med hjälp av en maskin som använder motoriserade rullar och vakuumsug för att massera och behandla både hud och underliggande vävnad. Behandlingen påminner om en skön helkroppsmassage, men ger ännu bättre resultat tack vare den avancerade maskinen som används.

Varför har LPG blivit så populärt?

LPG är en populär teknik inom skönhetsindustrin av flera skäl – den smärtfria och avslappnande upplevelsen är en stor fördel. Till skillnad från vissa andra skönhetsbehandlingar är LPG inte bara effektiv utan också behaglig. Det liknar en lyxig massage, vilket gör det till en trevlig stund för både kropp och själ. Här är några fördelar med behandlingen:

  1. LPG motverkar celluliter
  2. LPG minskar svullnad i kroppen
  3. LPG stimulerar kollagenproduktionen
  4. LPG ökar blodcirkulationen
  5. LPG lindrar muskelvärk

Tips inför din LPG-behandling

Här är några extra tips för att du ska få ut det mesta av din LPG-massage och känna dig bekväm under behandlingen:

  • Drick mycket vatten: för att förbereda din kropp och maximera resultaten, se till att dricka mycket vatten före och efter din LPG-behandling. Det hjälper din kropp att bättre ta emot behandlingen och kan göra stor skillnad för det slutgiltiga resultatet.
  • Ta med hörlurar: maskinen kan låta lite, och genom att lyssna på musik, en podcast eller lugnande ljud kan hjälpa dig att fokusera på din avkopplande stund
  • Välj rätt underkläder: Undvik för mycket tyg på det område som du vill behandla, till exempel rumpan för celluliter. Det gör det lättare för maskinen att komma åt och behandla området effektivt.
  • Planera tid för återhämtning: eftersom LPG-behandlingen kan påverka olika människor på olika sätt, se till att du har tid för återhämtning efteråt. Det kan vara en bra idé att undvika att planera tunga eller stressiga aktiviteter direkt efter din behandling så att du kan njuta fullt ut av de positiva effekterna.
  • Kommunicera med din behandlare: var inte rädd för att prata med din hudterapeut om dina specifika behov eller önskemål. De är där för att hjälpa och kan anpassa behandlingen efter dina önskemål.

Boka din behandling på Estetikcentrum i Malmö och läs mer hur behandlingen går till här.

By Sofia Bergström

Lämna ett svar

Andra inlägg